Conte: "Hoop dat Juvé snel opnieuw veracht wordt"

Tomas Taecke
| 3 reacties
Conte: "Hoop dat Juvé snel opnieuw veracht wordt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De topwedstrijd in de Italiaanse Serie A is dit weekend zonder twijfel Napoli-Juventus. Beide titelpretendenten kijken elkaar zondagavond in de ogen. Juvé-coach Antonio Conte kwam in aanloop van de wedstrijd met enkele leuke uitspraken op de proppen.

Twee ploegen die het titelverdediger Milan dit seizoen wel eens lastig kunnen maken, staan zondagavond lijnrecht tegenover elkaar. Koploper Juventus lijkt dit seizoen herboren na enkele dramatische seizoenen. Vorig jaar miste Juvé zelfs een Europees ticket, iets wat het vurige Napoli na een knap seizoen wel afdwong.

De Napolitanen kijken tegen een achterstand van vijf punten aan en kunnen zich in principe geen puntenverlies veroorloven. Maar ook Juvé moet winnen. Wil de Oude Dame zijn ambities kracht bij zetten, dan moet het net als bij aartsrivaal Inter (1-2) met de drie punten aan de haal kunnen gaan.

Juventus-coach Antonio Conte liet zich in de week voor de clash tussen noord en zuid opmerken door enkele gevatte uitspraken. "Ploegen die winnen zijn allesbehalve geliefd", zei de veldheer op een persconferentie. "De laatste tijd lag Juventus bijzonder goed in de markt, ik hoop dat we snel weer veracht worden", verwijst Conte naar de malaise van de afgelopen jaren die eindelijk de kop ingedrukt wordt.

Opmerkelijk: Juventus kon al tien jaar niet meer winnen in San Paolo. Napoli won vier keer van de club uit Turijn (2008, 2009, 2010 et 2011), in 2001 ging Juventus met een 1-2 zege aan de haal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties