Chicharito was bijna gestopt met voetballen

Chicharito was bijna gestopt met voetballen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bijna was Europa verstoken gebleven van de voetbalkunsten van Javier Hernandez. De Mexicaanse voetballer, beter bekend als Chicharito, was bijna gestopt met voetballen: "Jongere spelers braken door en ik zag dat gebeuren. Ik was heel teleurgesteld", aldus de Man U-spits.

“Het scheelde niet veel”, zegt Chicharito op de website van de Mancunians. “Ongeveer drie jaar geleden vroeg ik me af of dit wel het pad was dat God me wilde laten volgen. Ik speelde niet veel, bleef hangen in het tweede elftal. Ik was teleurgesteld dat jongere spelers doorbraken en dat zat me zelfs buiten het veld dwars. Ik heb veel gepraat met mijn ouders, grootouders, zus en vriendin over mijn situatie en zij hebben me doen realiseren dat dit is wat ik moet doen.”

Maar bij Manchester United bloeide hij helemaal open. “Ik weet dat ik erg veel geluk heb en ben enorm blij dat ik besloten heb door te gaan met voetbal. Soms kun je boos worden op alles en iedereen als je iets wil, maar het niet hebt. Ik heb geleerd dat het belangrijk is om te genieten van het leven en plezier te hebben in de sport. Uiteindelijk weet alleen God welk pad je volgt en of je je dromen waar zal maken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties