Ploegmaat Debuchy: "Hazard wou niet voor Frankrijk spelen"

Ploegmaat Debuchy: "Hazard wou niet voor Frankrijk spelen"
Foto: © SC

Eden Hazard is dé man in Frankrijk. Bijna iedereen is het er over eens dat hij bij de beste spelers uit de Ligue 1 behoort. Tot die mate zelfs dat men hem graag bij de Haantjes had zien spelen.

"We zullen ons werk hebben", zegt ploegmaat Mathieu Debuchy in Het Nieuwsblad. "Eden loopt overal op het veld. De flankverdedigers hebben er altijd hun handen mee vol. Ik train al verschillende jaren met hem samen. Hij heeft me al veel liggen gehad. Als het er echt om te doen is, heb ik hem toch liever in mijn ploeg dan bij de tegenstander."

"Ik weet dat de Franse voetbalbond verschillende keren heeft geprobeerd van Eden een Fransman te maken, waardoor hij selecteerbaar was geweest voor de Franse nationale ploeg. Niet onlogisch. Eden is toch opgeleid in Frankrijk? Maar hij voelt zich echt Belg. Hij wil geen andere nationale trui dragen. Spijtig. Hij is de beste speler van de Ligue 1. Hij zou zijn plaats hebben in ons team. Van de Belgen ken ik voor de rest niet veel spelers."

Dubuchy weet ook hoe Hazard moet aangepakt worden. "Je mag hem zeker niet te snel aanvallen, niet happen. Dan word je zeker gedribbeld. Het komt eropaan te temporiseren en hem heel kort te dekken. Zorgen dat hij geen ruimte krijgt en zelf gedekt worden in de rug."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties