Bayern München en Dortmund blijven zij aan zij

Thomas De Block

Op de 19de speeldag in de Duitse Bundesliga hebben zowel Bayern München als Dortmund hun wedstrijd gewonnen. Beide ploegen blijven daardoor de ranglijst aanvoeren.Vanavond kan Schalke 04 eveneens mee aan de leiding komen.

Borussia Dormund – Hoffenheim 3-1

Dortmund boekte een vrij simpele overwinning tegen Hoffenheim. In de eerste helft klom de thuisploeg naar een 2-0 voorsprong via doelpunten van Kagawa en Groskreutz.

De afwezigheid van sterspeler Götze deerde Borussia Dormund allerminst. Toen Kagawa tien minuten na de rust voor de 3-0 zorgde, was de wedstrijd al gespeeld. De 3-1 van Johnsen was niet meer dan een eerredder voor Hoffenheim.

Bayern München – VFL Wolfsburg 2-0

Bij Bayern München, zonder de geblesseerde Daniel Van Buyten, kwam de overwinning moeilijker tot stand. De thuisfans moesten wachten tot de 61ste minuut. Aanvaller Gomez brak de ban en Bayern München ging op zoek naar meer. Het was uiteindelijk wachten tot diep in de blessuretijd vooraleer de zege werd veilig gesteld. Arjen Robben zorgde voor de bevrijdende 2-0.

Werder Bremen – Bayer Leverkusen 1-1

Beide ploegen stonden in de subtop van het klassement en ook na de wedstrijd zal dit zo blijven. De thuisploeg kwam op het half uur op voorsprong na een doelpunt van Pizarro, maar in de tweede helft wist Reinartz nog gelijk te maken. Met een punt schieten beide ploegen weinig op. Bremen blijft op een vijfde plek kamperen, terwijl Bayer Leverkusen één plaatsje lager staat.

Hannover 96 – FC Nürnberg 1-0

Timmy Simons heeft zijn club niet kunnen behoeden voor een nederlaag. Hannover, de toekomstige Europese tegenstander van Club Brugge, had aan een doelpunt van aanvaller Abdellaoue genoeg om de drie punten thuis te houden. Simons speelde de gehele wedstrijd.