Buffon ligt onder vuur

Andrea Doino
| 10 reacties
Buffon ligt onder vuur
Foto: © SC

Na de topper in de Serie A tussen AC Milan en Juventus werd er veel gediscussieerd over de onterecht afgekeurde doelpunten van Sulley Muntari (AC Milan) en Alessandro Matri (Juventus). De wedstrijd eindige op 1-1.

Vooral het doelpunt van Muntari heeft heel wat stof doen opwaaien. De bal ging duidelijk over de doellijn (zie video), maar de scheidsrechter liet gewoon doorspelen. Juventus-doelman Gianluigi Buffon krijgt het hard te verduren omdat hij niks heeft gezegd tijdens de wedstrijd.

De manager van Buffon, Silvano Martina, reageerde razend op al die kritiek. “Het is schandalig hoe Buffon wordt behandeld na die fase. Wat moest hij zeggen? Dat het een doelpunt was? Hijzelf had dat niet door en was heel eerlijk in zijn antwoord. Waarschijnlijk wordt eerlijkheid niet meer geapprecieerd in Italië”, aldus de manager van Buffon.

Sommigen zouden zelfs hebben geëist dat Buffon bij de nationale ploeg zou moeten opstappen. “We kunnen niet naar alle idioten luisteren die praten over iemand die ze niet kennen”, aldus Martina. “Enkel voor zijn carrière en voor zijn gedrag in het verleden verdient Gigi al deze kritiek niet."

Ook UEFA-voorzitter Michel Platini mengt zich in de debatten. "Het zou interessanter geweest zijn als de scheidsrechter meteen aan Buffon had gevraagd of het een doelpunt was of niet. Als ik als speler een goal met de hand had gemaakt, dan zou ik enkel iets zeggen als ze me iets vroegen", aldus Michel Platini.


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties