Udinese-coach Guidolin verkozen tot beste van Serie A

Glenn Schrader
| 1 reacties
Udinese-coach Guidolin verkozen tot beste van Serie A
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Francesco Guidolin mag zich de beste trainer van Italië noemen. De Udinese-coach werd verkozen tot de beste van de Serie A en ontving daarma 'la Panchina d'Oro', ofwel 'De Gouden Bank'.

De Italiaan kreeg deze prijs omwille van zijn sterke prestaties met Udinese in het seizoen 2010/2011. Daarin leidde hij Bianconeri naar de voorrondes van de Champions League en werd hij vierde in de Serie A.

Op de erelijst volgt hij José Mourinho op die het seizoen voordien bij Internazionale het mooie weer maakte. De allereerste trofee was voor onze landgenoot Raymond Goethals in 1990/1991. Toen werd de trofee nog uitgereikt aan de beste trainer van een Europese club. Het jaar daarop ging het alleen om de Serie A.

Udinese presteert dit jaar nog beter dan het seizoen voordien. Ze staan momenteel op een mooie derde plek in de Italiaanse competitie. Ondanks het verliezen van twee sterkhouders (Alexis Sanchez en Gökhan Inler) konden ze dus nog steeds overtuigen. Udinese is ook nog in de running voor de Europa League, waar ze eerst te maken zullen krijgen met het Nederlandse AZ Alkmaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties