Maradona biedt excuses aan Italiaanse fiscus

Andrea Doino
| 3 reacties
Maradona biedt excuses aan Italiaanse fiscus
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voormalig voetballer Diego Armando Maradona heeft zijn excuses aangeboden aan de Italiaanse fiscus. Hiermee hoopt hij toch nog naar Italië te mogen gaan. De Argentijn durft Italië niet meer binnen omdat de Italiaanse belastingdienst 38 miljoen euro van hem eist.

“Ik droom ervan om terug te keren naar Italië, en om daar de Napolitanen en al mijn vrienden te omhelzen”, liet Diego Maradona weten in een videoboodschap dat verscheen op Sky Tg24. Hiermee hoopt de Argentijn een akkoord te vinden met de Italiaanse belastingdienst.

“Ze hebben mij al twintig jaar lang niet naar Italië laten gaan, twintig jaar die ik heb verloren. Het is juist om de belastingen te betalen maar de Italiaanse fiscus moet ook rekening houden met het menselijke aspect”, aldus Maradona.

“Ik heb geen schulden en heb de belastingen nooit ontdoken. Ik heb de belastingen betaald waarvan ik op de hoogte was. Dat was ook het besluit tijdens mijn rechtszaak in 1994, waarin ik onschuldig werd bevonden.”

Hij sloot zijn gesprek af met een boodschap voor de kinderen van Scampia, een beruchte Napolitaanse maffiawijk. “Dag kinderen, ik hoop jullie terug snel te kunnen zien. Bedankt voor de liefde en het respect. We zullen elkaar terug zien, hopelijk zo snel mogelijk…”

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties