Rode Duivels onder 17 spelen gelijk in eerste kwalificatiewedstrijd

Jefrey Van der Straeten

Volgende maand vindt in Slovenië het Europees kampioenschap plaats voor nationale elftallen onder zeventien jaar. Vandaag speelden de Belgen in hun eerste kwalificatiewedstrijd gelijk tegen Hongarije.

In een groep met Hongarije, Rusland en Wales strijden de jonge Rode Duivels voor een plaats op het Europees Kampioenschap. Enkel de eerste van de poule plaatst zich voor dat EK.

Vandaag werd in Hongarije tegen het gastland 2-2 gespeeld. België kwam in de eerste helft op voorsprong via een doelpunt van Leander Dendoncker, een verdediger van Anderlecht. Toch kwamen de Hongaren snel terug tot 1-1.

Vervolgens kwamen de Belgen met tien man te staan, nadat Van den Ackerveken (Standard) met rood van het veld werd gestuurd. De fase daarop kwamen de Hongaren op voorsprong.

België onder 17 gaf zich echter niet gewonnen en kwam enkele minuten later langszij via Joren De Hond. Deze laatste kreeg al speelgelegenheid in het eerste elftal van OHL.

Met dit gelijkspel is zeker nog niets verloren voor de Rode Duivels. Zondag volgt de tweede wedstrijd van het kwalificatietornooi tegen de Russen.

België speelde met: Pirard, Locigno, Van Den Ackerveken, Fiore (C), Dendoncker, Gerkens, Schrijvers (74' Biscotti), Dierckx, Rivituso (65' Spruyt), Mert (55' Marquet), Dehond