Bielsa vs. Simeone: Argentijns duel in Europa League

Bart Vandenbussche
| 0 reacties
Bielsa vs. Simeone: Argentijns duel in Europa League
Foto: © SC

De Europa League-finale mag dan wel Spaans gekruid zijn, onder de coaches wordt het een Argentijns duel. Een van hen zal vanavond de eerste Argentijnse trainer zijn die de Europa League wint.

Diego Simeone en Marcelo Bielsa kennen elkaar goed. Bielsa was Simeone’s coach bij Argentinië tussen 1998 en 2002. Tijdens het WK van 2002 lagen de Argentijnen al bij de groepsfase uit het toernooi.

Simeone trok in zijn vorig leven onder meer het shirt van Sevilla, Atlético Madrid, Internazionale en Lazio aan. Toen hij zijn voetbalschoenen aan de haak hing, coachte de inmiddels 42-jarige Argentijn onder meer Racing Club. Hij won de Argentijnse titel met Estudiantes en River Plate.

In december 2011 werd Simeone aangesteld als trainer van Atlético Madrid, hij volgde de ontslagen Gregorio Manzano op. Simeone slaagt meteen in zijn opdracht. Atlético Madrid staat voor de tweede keer in de Europa League-finale in drie jaar tijd.

Bielsa komt uit een familie van intellectuelen en politici, maar de coach van Athletic Bilbao wilde in een ander milieu een professionele carrière uitbouwen. Hij speelde onder meer bij Club Atlético Argentino, maar coachen was meer zijn roeping.

Zo was Bielsa onder meer bondscoach van Argentinië en Chili. De 56-jarige trainer werd vorige zomer aangesteld als coach van Bilbao en slaagde erin om zijn team naar de Europa League-finale te loodsen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties