Roemeense titelmatch loopt volledig uit de hand

Tomas Taecke
| 5 reacties
Roemeense titelmatch loopt volledig uit de hand
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Daags voor de Europa League finale in Boekarest is de burenstrijd tussen U. Cluj, de club van Grozav (ex-Standard) en CFR Cluj een eind verderop stevig uit de hand gelopen. Na twee rode kaarten en rellen op en naast het veld werd de partij na een halfuur spelen gestaakt.

CFR Cluj kon dinsdagavond op het veld van de grote rivaal U. Cluj een stevige optie nemen op het Roemeense landskampioenschap. Na deze rivalenstrijd restten CFR nog slechts enkele partijen tegen laagvliegers, waardoor deze risicowedstrijd belangrijker was dan ooit voor beide teams.

Alles verliep normaal tot CFR op het halfuur een strafschop mocht nemen. De Portugees Cadu vloerde de thuisdoelman Bornescu en ging vervolgens vieren voor de aanhang van U. Cluj. Daar ging Bornescu niet mee akkoord. De doelman stortte zich op Cadu en vervolgens gingen de poppetjes aan het dansen. De rellen verlegden zich naar de catacomben en de tribunes en uiteindelijk werd de partij gestaakt.

De spelers van CFR weigerden nog op het veld te komen. Achteraf werd duidelijk dat de scheidsrechter onmogelijk kon hervatten, omdat hij naar eigen zeggen 6 à 8 rode kaarten had moeten uitdelen in de spelerstunnel. Ongeveer een uur na de wedstrijd werden de spelers van CFR in een gepantserd politiebusje weggevoerd uit het stadion. De coach en spelers, inclusief doelman Bornescu, waren het na afloop eens. De Portugees Cadu heeft niets van de rivaliteit tussen beide clubs begrepen en kon het echt niet maken om voor de aanhang van U.Cluj feest te gaan vieren.

Hier kunt u de beelden bekijken van de gestaakte wedstrijd!
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties