Spelen: Moedig Egypte raakt niet voorbij Brazilië

Sam Soetaers
| 4 reacties

Brazilië heeft,in tegenstelling met Spanje, zijn start op de Olympische Spelen niet gemist. De Brazilianen versloegen Egypte met 3-2. In diezelfde groep won Wit-Rusland met 1-0 van Nieuw-Zeeland.

Brazilië was uitstekend aan de wedstrijd gewonnen. Het stond na een half uur spelen al op een 3-0 voorsprong. Nooit eerder wist Brazilië drie keer te scoren op de Spelen in het eerste half uur. Rafael da Silva opende na een kwartier al de score op aangeven van Chelsea-aanwinst Oscar.

Negen minuten later tekende diezelfde Oscar voor zijn tweede assist van de avond. Hij omspeelde de Egyptische doelman Ahmed El-Shenawy waardoor Leandro Damiao simpel kon scoren. Een kwartier later stond de 3-0 op het bord. Neymar kopte na samenspel met Hulk het derde Braziliaanse doelpunt tegen de touwen.

Egypte, dat in de eerste helft werd weggespeeld door Brazilië, begon met nieuwe moed aan de tweede helft. Mohamed Abo Trika bracht met zijn doelpunt terug hoop voor de Eyptenaren. Een kwartier werd het zelfs nog spannend als Gharbiyya de 3-2 kon scoren. Brazilië kreeg het even warm maar slaagde er in om stand te houden.