Chadli en Mertens winnen, Alderweireld onderuit

Christophe van den Boom
| 6 reacties

Nacer Chadli heeft met Twente overtuigend gewonnen van Feyenoord (3-0). Daardoor blijft het leider in de Eredivisie. Achtervolger PSV won met Dries Mertens in de basis met 4-0 van Heracles Almelo. Ajax verloor zaterdag met 0-2 van Vitesse en staat op tien punten van leider Twente.

Twente-Feyenoord 3-0

Na de bekeruitschakeling hadden de Tukkers iets recht te zetten. Tegen Feyenoord toonde de titelkandidaat opnieuw strijdlust. Na negen minuten spelen opende Nacer Chadli de score. Tadic kapte zich vrij en de Rode Duivel trapte in één tijd binnen. Uitgerekend Castaignos zette zijn ex-ploeg even later op een 2-0 achterstand.

Met de 2-0 op het bord zaten de Tukkers op rozen en besloten ze het balbezit aan de bezoekers over te laten. Die deden er niets mee en Tadic, die bij het eerste doelpunt Chadli liet scoren, trapte de bal nu zelf binnen de palen.

Twente blijft leider in het klassement en heeft één punt voorsprong op PSV. Chadli viel in de tweede helft geblesseerd uit.

PSV – Heracles Almelo 4-0

PSV beleefde een makkelijke avond in het Philips-stadion. Al na 19 minuten maakte onze landgenoot Dries Mertens de 1-0. Nog voor de rust bracht Narsingh de Eindhovenaren op een 2-0 voorsprong. Na de rust ging de thuisploeg door op het elan. Het kreeg een aantal kansen en een kwartier voor het einde was het toch opnieuw raak. Strootman trapte de 3-0 tegen de netten en enkele minuten later maakte Matavz er 4-0 van.

Peter Bosz, trainer van Heracles moest achteraf toegeven dat de score hoger had kunnen oplopen. “Dit had een historische uitslag kunnen worden”, aldus de Nederlandse oefenmeester.

Ajax – Vitesse 0-2

De Amsterdammers verloren zaterdag van Vitesse en zien zo de leiders uitlopen. De held van Vitesse was Bony. Via het lichaam van Toby Alderweireld kwam de bal bij de Nigeriaan en hij opende de score. Na de rust maakte hij ook de 0-2. Ajax kon niet reageren en wist niet te scoren. Vitesse verstevigt zijn derde plaats. Ajax staat op tien punten van leider Twente.