Bayern en Schalke zegezeker

Sam Soetaers
| 2 reacties

Het verschil in de Bundesliga tussen nummer één Bayern München en nummer twee Schalke blijft zeven punten. Beide ploegen wonnen zaterdagmiddag hun wedstrijd.

Bayern haalde het met 2-0 van Frankfurt. Daniël Van Buyten begon bij de leider op de bank maar mocht na 32 minuten spelen invallen. Hij verving de geblesseerde Jerome Boateng. Op slag van rust opende Franck Ribery de score. Hij schoot de bal op een voorzet van Javi Martinez binnen.

Na rust buigde Frankfurt en kon de thuisploeg nog verder uitlopen. Vadim Demidov haalde Bastian Schweinsteiger neer met een strafschop tot gevolg. David Alaba miste niet.

Overwinning Schalke
Schalke won dan weer met 2-1 van Werder Bremen. Kevin De Bruyne speelde de hele wedstrijd mee. Werder Bremen klom al na 16 minuten spelen op voorsprong door een goal van Aaron Hunt.

Pas in de tweede helft kon Schalke de scheve situatie weer recht zetten. Roman Neustädter kopte een vrije trap van Jermaine Jones binnen. Tien minuten later zorgde Julian Draxler op counter voor de 2-1.