Van Buyten: "Een eer om Bayern-speler te zijn"

Koen Schaaphok
| 1 reacties
Van Buyten: "Een eer om Bayern-speler te zijn"
Foto: © SC

Na een reeks blessures waar maar geen eind aan kwam, kreeg Rode Duivel Daniel Van Buyten tegen Eintracht Frankfurt dan alsnog zijn verdiende rentree. Onze landgenoot speelde een goede wedstrijd. "Succes komt enkel door hard werken", aldus Van Buyten.

Het mag gezegd worden dan het voor een invaller wel makkelijker kan. Na een halfuur koud invallen tijdens een topper. Van Buyten had gelukkig zijn ervaring mee. "Van nul naar 100, dat was niet eenvoudig, maar met ervaring los je veel op", aldus de 34-jarige verdediger aan Sporza.

Maanden moest Van Buyten toekijken. Dan moet er kunnen gerelativeerd worden. "Je moet positief blijven. Zonder die drang om op training vol gas te geven zou ik zo niet terugkomen. Succes komt enkel door hard te werken."

Eer

Tegen Frankfurt maakte kon de international zelfs bijna zijn rentree opluisteren met een treffer. Helaas werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. "Dat ik ook in het strafschopgebied van de tegenstander voor gevaar kon zorgen, doet goed. Frankfurt kwam voor de winst”, aldus Van Buyten, die hoopt in de toekomst even blessurevrij te blijven. "Dit seizoen wil ik nog zoveel mogelijk matchen spelen. Alle spelers zijn nodig. Ik kijk al uit naar mijn volgende match.”

De Rode Duivel, inmiddels al 7 jaar bij Bayern, blijft toch nog steeds genieten van het spel en de club in het bijzonder. “Elke keer dat ik als Bayern-speler het veld oploop, ben ik blij en trots. Dat is een eer voor mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties