Maldini: "Ik ben geen deel van de AC Milan-familie"

Maldini: "Ik ben geen deel van de AC Milan-familie"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als de naam van Paolo Maldini valt, wordt er onmiddellijk aan AC Milan gedacht. Het absolute boegbeeld van de club is echter bijzonder ontgoocheld in 'zijn' Milan en dan vooral in vice-voorzitter Adriano Galliani.

Galliani was immers de man die zijn aanstelling als sportief directeur van tafel veegde. "Hij vertelde ons doodleuk dat een sportief directeur met voetbalervaring niet noodzakelijk was. Natuurlijk is die wel nodig. Ik wil de mythe doorbreken dat ik deel ben van de familie die AC Milan heet. Het is mij al te duidelijk dat ze me daar niet willen hebben. Dat is zwaar."

Maldini zag de Rossoneri afglijden de laatste jaren. "Ik heb meer dan wie dan ook gewonnen bij deze club en speelde de meeste wedstrijden. Ik wil simpelweg de magie teruggeven aan het huidige AC Milan. Langzaam maar zeker is Milan de magie verloren en is het getransformeerd tot een doodgewone club."

"Milan is gestopt met het juiste bericht versturen. De mensen die historie hebben geschreven geven hun kennis niet meer door aan de nieuwe generatie. Momenteel loopt er niemand bij AC Milan rond die historie heeft geschreven. Milan had die magie in de 25 jaar dat ik er zat in huis, maar is die verloren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties