Alves boos op scheidsrechter: "Ronaldo had moeten geel krijgen"

Nicolas Delacourt
| 41 reacties
Alves boos op scheidsrechter: "Ronaldo had moeten geel krijgen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Barcelona-speler Dani Alves is teleurgesteld dat zijn team de weg naar de finale van de Copa del Rey nog niet heeft vrijgemaakt. Hij geeft ook kritiek op de scheidsrechter, die Cristiano Ronaldo geel had moeten geven.

"We hebben onze kansen niet kunnen afmaken. We hadden een beter resultaat kunnen behalen, maar het belangrijkste was ginds scoren, en dat is alvast gelukt", aldus de Barça-speler.

Alves gaf ook kritiek op scheids Clos Gómez omdat die laatste de kaarten op zak hield voor Cristiano Ronaldo. Een gele kaart voor de Portugees zou hem uitsluiten in de terugmatch. "We weten allemaal hoe zo'n dingen gaan. Daar kunnen we niets aan veranderen, maar ik versta nog steeds niet dat Cristiano's fout geen gele kaart verdiende. Ik zou er rood voor gekregen hebben. Maar als hij Cristiano boekt zou de terugmatch voor heel wat mensen aan belang verliezen, omdat er dan geen 'battle' meer is met Messi."

De Braziliaan had het ook over de racistische gezangen die naar hem waren gericht door sommige toeschouwers. "Ik heb nooit overwogen het veld te verlaten, maar het is wel irritant. Niet alleen in Bernabéu maar overal. Het is een verloren strijd tegen racisme in Spanje. Mensen moeten hun eigen team steunen in plaats van de tegenstander te beledigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties