Zaalvoetballer van topclub Antwerpen test positief op Cannabis

Zaalvoetballer van topclub Antwerpen test positief op Cannabis
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Yassine Achahbar, een van de topspelers van zaalvoetbalclub Futsal Topsport Antwerpen heeft positief getest op cannabis. Er is slechts een kleine hoeveelheid aangetroffen en de speler ontkent het gebruik van verboden middelen. De club vraagt nu een tegenexpertise aan.

Op 1 februari onderging de topspeler in Charleroi enkele testen. Daaruit bleek dat een kleine hoeveelheid Cannabis in het bloed aanwezig was. Achahbar ontkent met klem. “Hij heeft mij gezegd dat het een gevolg kan zijn van passief roken. Er zal een tegenexpertise komen en die zullen we afwachten”, verklaart coach Karim Bachar tegen ATV.

Indien de tegenexpertise ook positief blijkt, dan is de club gedwongen om de speler te ontslaan. Bovendien riskeert hij een schorsing van de zaalvoetbalbond.  

Antwerpen trad in het verleden al op tegen dopinggebruik, maar wil nu een stap verder gaan. “Het staat in het contract dat het absoluut niet toelaatbaar is. We hebben de groep toegesproken na de bekendmaking in de krant. We zullen zelf op regelmatige basis een arts laten komen die de spelers zal testen”, besluit de oefenmeester van Antwerpen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties