Maradona: "Ik ben nog altijd de beste ooit"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 12 reacties
Maradona: "Ik ben nog altijd de beste ooit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Diego Maradona was de afgelopen dagen nog eens in Napels en trok alle aandacht naar zich toe. Fans van Napoli trokken massaal naar het stadion om hun oude glorie nog eens van dichtbij te zien. Maradona deed overigens enkele straffe uitspraken in de Italiaanse pers.

Maradona wou eerst en vooral aantonen dat hij recht in zijn schoenen staat wat betreft de achterstallige belastingen die hij de fiscus nog moet betalen. Daarom zette hij nu vrank en vrij weer voet op Italiaanse bodem. “Ik wilde terugkeren naar Napels om er met mijn kleinzoon naar een wedstrijd te gaan kijken. Op die manier kon hij zien wat zijn opa hier allemaal heeft verwezenlijkt. Ik wil niet worden herinnerd als een voortvluchtige, want dat ben ik niet.”

Maradona leidde Napoli in 1987 en 1990 naar zijn enige twee titels in de clubgeschiedenis tot dusver. In de toekomst zou hij daar maar wat graag zelf verandering in brengen. “Ik ben eigenlijk kandidaat om trainer te worden van Napoli. Ik heb opnieuw de lucht van Napels in mijn longen en dat voelt goed aan. Ik wil de coach zijn job niet afpakken. Hoewel ik hoorde dat hij in de belangstelling staat van andere teams, dus je weet het maar nooit.”

Pluisje komt ook nog even terug op alle vergelijkingen tussen hem en Lionel Messi. “Ik hoop dat Lionel Argentinië de Wereldbeker kan schenken, al weet ik dat het niet makkelijk is. Ik denk wel dat ik nog altijd de beste ooit ben”, besluit Maradona, die in 1986 Argentinië de Wereldbeker bezorgde in Mexico.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties