Belgen bij beste transfers Premier League

Timothy Collard
Timothy Collard
| 11 reacties
Belgen bij beste transfers Premier League
Foto: © SC

Het toonaangevende Givemefootball.com heeft Eden Hazard, Jan Vertonghen en Christian Benteke opgenomen in het elftal van de beste zomeraankopen in de Premier League. Enkel Spanje doet beter met vier. Nog maar eens een bewijs dat onze Belgen het uitermate goed doen in Engeland.

Achterin is meteen de eerste Rode Duivel te vinden. Jan Vertonghen staat in het hart van de verdediging aan de zijde van Chico Flores van Swansea. Op de backs staan Azpilicueta (Chelsea) en Danny Rose (Sunderland). Voor de voormalig Ajacied is er niets dan lof. "Tottenham deed een koopje met Vertonghen. Hij verdedigt solide en is erg gevaarlijk als hij mee kan oprukken. Een beetje zoals zijn landgenoot bij Arsenal”, staat er op de website te lezen.

Op het middenveld staat Eden Hazard naast die andere topaankoop, Santi Cazorla, de patron op het middenveld van Arsenal. Mohamed Diame van West Ham maakt het middenveld compleet. “De dure aankoopprijs was absoluut de moeite waard om neer te tellen. Dat heeft Hazard ondertussen wel al bewezen. Hij heeft snelle voetjes, is krachtig voor zijn grootte en is ook echt een vat vol schijnbewegingen en dribbels”, luidt de beoordeling voor de Chelsea-speler.

Ook in de aanvalslinie bevindt zich een Rode Duivel. Niet veel mensen die hadden gedacht dat Christian Benteke zo zou imponeren in zijn eerste seizoen in de Premier League. De lange spits verbaasde vriend en vijand door zo makkelijk het net te vinden. Hij is een voorhoede op zichzelf bij Aston Villa en scoorde dit seizoen al dertien doelpunten voor de nummer zeventien uit de Premier League. Volgens Givemefootball zou Benteke The Villans wel eens kunnen behoeden van degradatie. “Hij is een geweldige transfer gebleken voor Villa en zou het verschil kunnen maken tussen het behoud en de degradatie. Hij is sterk, snel en heeft een neus voor de goal.”

Het volledige team:

Doel: Ben Foster (West Bromwich

Verdediging: Azpilicueta (Chelsea), Chico Flores (Swansea), Vertonghen (Tottenham), Rose (Sunderland)

Middenveld: Diame (West Ham), Santi Cazorla (Arsenal), Hazard (Chelsea)

Aanval: Michu (Swansea), van Persie (Manchester United), Benteke (Aston Villa)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties