Christel Kompany: "Ik dacht dat hij een grap maakte"

Conrad Grayson
| 5 reacties
Christel Kompany: "Ik dacht dat hij een grap maakte"
Foto: © SC

Christel Kompany, de zus van Vincent Kompany, wordt de voorzitster van FC Bleid-Gaume, de Brusselse club waarin Vince the Prince investeert.

De aanvoerder van de Rode Duivels koos om twee redenen voor zijn zus als voorzitster: zij kent Vincent als geen ander en hij wil aantonen dat er in de voetbalwereld ook plaats is voor vrouwen.

“Toen Vincent er voor de eerste keer over praatte, dacht ik dat hij een grap maakte”, aldus Christel Kompany in Het Nieuwsblad.

“Maar snel drong het tot me door dat het voor hem een bijzonder serieus project is. En dat hij niet alleen een sociaal plan had voor de club, maar ook een sportief doel.”

Christel Kompany heeft geen moment getwijfeld om de job aan te nemen toen Vincent haar vertelde wie het doelpubliek was.

“Iedereen is welkom! Bij ons moeten ze geen toelatingsproeven afleggen voor ze mogen meedoen met de club. Voor veel kinderen staat het voetbal symbool voor de hoop die ze koesteren om op een dag aan de miserie te ontsnappen”, voegde een enthousiaste Christel Kompany er nog toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties