Trekt Tottenham scheve situatie recht in Basel?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Trekt Tottenham scheve situatie recht in Basel?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staan de terugwedstrijden van de kwartfinales van de Europa League op het programma. Vooral Eden Hazard en Chelsea kunnen relatief rustig afreizen naar Rusland voor het treffen met Rubin Kazan.

De weg naar Amsterdam wordt steeds korter. Op vijftien mei wordt in de ArenA beslist wie de laureaat van deze jaargang wordt. Nog drie Belgen lijken in de running om de beker in de lucht te mogen steken.

Rubin Kazan – Chelsea

The Blues namen vorige week in het eigen Stamford Bridge relatief gemakkelijk de maat van de Russen. Hazard & co wonnen met 3-1. Toch is het opletten geblazen voor het Engelse sterrenlegioen. Een tripje naar het verre Rusland is immers geen geschenk. Hazard begon in de Europa League meermaals op de bank bij zijn club. Coach Rafael Benitez wilde de Rode Duivel op die manier sparen voor de opeenvolging aan wedstrijden in de eigen competitie. De flankaanvaller viel echter telkens in en het lijkt er sterk op dat Hazard ook in Kazan op speelminuten zal kunnen rekenen.

FC Basel – Tottenham

Tottenham reist allesbehalve comfortabel naar het Zwitserse Basel. The Spurs kwamen in de heenwedstrijd niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen het rood-blauwe legioen uit Basel. Benieuwd of Jan Vertonghen en Moussa Dembélé hun duivels kunnen ontbinden in een kolkend St. Jakob-Park. Beide Rode Duivels worden immers aan de aftrap verwacht. Slecht nieuws voor de Engelsen is dat goudhaantje Gareth Bale niet speelklaar is. De Welshman liep in de heenwedstrijd een enkelblessure op.

Lazio – Fenerbahçe

De Turken verdedigen in Rome een 2-0-overwinning uit de heenwedstrijd. Lazio kwam in Istanbul niet in het stuk voor, al leek de wedstrijd te gaan eindigen in een scoreloos gelijkspel. In het slotkwartier beukten Webo en Dirk Kuyt de Italiaanse defensie dan toch aan gort waardoor Fener al met anderhalf been in de halve finales staat. Luis Pedro Cavanda, de enige landgenoot op de loonlijst van Lazio, zal opnieuw moeten plaatsnemen in de tribune. De Angelose Belg begon het seizoen verrassend sterk in de Italiaanse hoofdstad maar speelde na een akkefietje in januari geen minuut meer.

Newcastle – Benfica

Het treffen tussen Newcastle en Benfica is de enige wedstrijden zonder Belgen. De heenwedstrijd in het Estadio Da Luz eindigde op 3-1. Newcastle, dat in de poulefase nog een maatje te sterk was voor Club Brugge, staat dus voor een heuse opdracht om de scheve situatie recht te trekken. Benieuwd tot wat the Magpies in staat zijn voor eigen publiek.

Kan Moussa Dembélé vanavond de netten doen trillen in Zwitserland? Als je denkt dat de Rode Duivel vanavond kan scoren, kan een gokje van 60 euro bij UNIBET u 390 euro opleveren. Stel dus uw bonus van 60 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via deze website een account en krijg 60 euro gratis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties