Advocaat: "Bij iedere club zitten de donkere jongens bij elkaar"

Advocaat: "Bij iedere club zitten de donkere jongens bij elkaar"
Foto: © SC

PSV maakte gisteren op ludieke wijze duidelijk dat er geen sprake is van een 'kabel'. Daarmee wordt in Nederland het samentroepen van de donkere jongens aangeduid. De donkere spelers kwamen eerst uit de spelerstunnel, een minuut gevolgd door de blanke spelers.

"Hoewel we geen kampioen worden, is het respect voor elkaar nog net zo groot als in de eerste week. Bij iedere club zitten de donkere jongens bij elkaar. Het wordt hier eruit gehaald", zegt Advocaat in De Telegraaf. "Het heeft allemaal met de resultaten te maken. Als wij bovenaan hadden gestaan, waren die verhalen niet gekomen. Dit hebben wij dus aan onszelf te wijten. Ieder individu heeft zijn eigen manier van voorbereiden en gaat op een bepaalde manier met winst en verlies om."

"Als coach kun je daar moeilijk iets aan veranderen, want dat zit in het karakter van een speler. Als je goed presteert, is alles hosanna. Heb je het in de ogen van de buitenwacht niet goed gedaan, krijg je het voor de kiezen. Dat hoort erbij. In mijn eerste twee jaar bij Glasgow Rangers wonnen we vijf prijzen. Toen was ik de Messias; ik was nog beter dan Alex Ferguson. Toen ik in het derde jaar als tweede eindigde, hing ik met mijn hoofd in de galg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties