Analyse Rooskleurige toekomst voor Manchester United

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Rooskleurige toekomst voor Manchester United
Foto: © SC

De Europese topcompetities naderen stilaan hun climax. In de Duitse Bundesliga en de Engelse Premier League kroonden respectievelijk Bayern München en Manchester United zich afgelopen weekend tot landskampioen.

De Premier League kondigde zich in deze jaargang aan als hét duel tussen de twee teams uit Manchester. Voetbalkenners zagen het voetbal uit de tweede grootste stad van Engeland als de norm. Het spel dat in de rest van het land, bij de Londense teams op kop, werd gebracht leek bijzaak. Het was dan ook geen verrassing dat Manchester United als een sneltrein afstevende op z’n twintigste landstitel.

United haspelde een superieur seizoen af met amper vier verliesbeurten. Toch rekenden sir Alex Ferguson en co ongetwijfeld op meer tegenstand van bij de buren.

Succescoach

De naam is gevallen: sir Alexander Chapman Ferguson. Toen de Schot in 1986 het roer overnam op Old Trafford was United een glorie in verval. The Theatre of Dreams wachtte al negentien seizoenen op een nieuwe titel. De supporters keken met heimwee terug naar de tijd dat de Busby Babes (bijnaam van het team onder manager Matt Busby dat in 1958 het slachtoffer werd van een vliegtuigcrash na een Europese wedstrijd tegen Rode Ster Belgrado, nvdr.) overal ter wereld de pannen van het dak speelden.

Ferguson, die eerder al successen boekte in Schotland met Aberdeen, zette het rode stadsdeel van Manchester opnieuw op de kaart en vierde een eerste titel in 1993. De Schot pakte dit seizoen zijn dertiende titel met Manchester United. Een huzarenstukje dat zijn gelijke niet kent. Toch steken geruchten de kop op dat Ferguson aan zijn laatste jaargang bezig is bij United. Volgens Engelse media is men in Manchester al een tijdje op zoek naar een vervanger.

Wereldmacht

En de suprematie van Manchester United gaat een rooskleurige toekomst tegemoet. Volgens het toonaangevende Amerikaanse zakenmagazine Forbes is United ook in 2013 de meest toonaangevende voetbalclub ter wereld. Daarmee gaan the Red Devils andere grootmachten als Real Madrid, FC Barcelona en Bayern München vooraf. De waarde van de voetbalclub wordt geschat op zo’n 2,5 miljard euro.

Reken daarbij de jaarlijkse sportieve successen en het is geen geheim dat United een voorbeeld is. Ter illustratie: naast de twintig landstitels mocht United ook al elf keer de FA Cup in de lucht steken. Daarnaast prijkt de Champions League drie maal op het palmares en mocht United zich één keer tot wereldkampioen kronen. Benieuwd of the Noisy Neighbours van City volgend seizoen tot meer in staat zijn om de Engelse recordkampioen van een nieuw succes te houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties