Maldini luidt alarmbel rond Serie A

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Maldini luidt alarmbel rond Serie A
Foto: © SC

Paolo Maldini is bezorgd over de toekomst van de Serie A. "Er moet dringend geïnvesteerd worden in het Italiaanse voetbal", aldus de ex-aanvoerder van Milan.

Paolo Maldini is een icoon van het Italiaanse voetbal. De ex-verdediger speelde zo’n 126 interlands en won met Milan, naast een handvol titels, ook vijf keer de Champions League.

Maldini is bezorgd om de toekomst van het Italiaanse voetbal. Volgens hem moet er dringend geïnvesteerd worden in de Serie A om de kloof met de andere Europese topcompetities niet te laten vergroten. Dat meldt Sport/Voetbalmagazine. Het is immers al van 2010 geleden dat een Italiaanse club nog eens doordrong tot de halve finales van het kampioenenbal. (Het Inter van José Mourinho won toen uiteindelijk ook de Champions League, nvdr.).

“In de jaren negentig had je met Milan, Inter, Juventus, Parma, Roma en Lazio tal van topclubs”, vertelt Maldini. “Bovendien had je voetbalminnende families als Moratti en Berlusconi die geld pompten in het voetbal. Het is lastig voor clubs om zonder zo’n inbreng te overleven op het hoogste niveau. Het enige voordeel is misschien dat jongeren op deze manier gemakkelijk doorbreken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties