Rode Duivels gaan jetlag vermijden met 'lichtbril'

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Rode Duivels gaan jetlag vermijden met 'lichtbril'
Foto: © SC

De Rode Duivels gaan een zogenaamde lichtbril gebruiken om een jetlag te vermijden. Negen dagen na de Amerikaanse trip staat immers een wedstrijd tegen Servië op het programma.

Op 23 mei vliegen de Rode Duivels de grote plas over om op 29 mei een vriendschappelijke interland te spelen tegen de Verenigde Staten. Er kwam nogal wat kritiek op het tripje van de nationale ploeg want negen dagen na de terugreis staat immers een cruciaal WK-kwalificatieduel op de agenda tegen Servië.

Om een jetlag te verkomen heeft Kris Van Crombrugge 27 Luminettes aangekocht. De bril werkt met lichttherapie en gaat vermoeidheid tegen. “Ik kon de bondsleiding overtuigen over het nut van de technologie. De bril minimaliseert het effect van een jetlag. De spelers zullen al na een dag of drie volledig gerecupereerd zijn.”

De bril kost zo’n tweehonderd euro per stuk. “Maar ze kunnen ook in Brazilië hun nut bewijzen”, gaat de bondsdokter verder in Het Laatste Nieuws. “De lichttherapie helpt immers ook om de concentratie te verhogen en om de prestaties te verbeteren. Bovendien heeft een uitgeruste speler minder kans op een blessure.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties