Badstuber wellicht tien maanden in lappenmand

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Badstuber wellicht tien maanden in lappenmand
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De blessure van Holger Badstuber blijkt erger dan gevreesd. De verdediger van Bayern München dreigt tien maanden in de lappenmand te liggen.

2013 is vooralsnog niet hét jaar van Badstuber. Rond de jaarwisseling liep de Duitse international een kruisbandletsel op en zag de terugronde in de Bundesliga in het water vallen. Ook het schitterende parcours van Bayern in de Champions League moest de verdediger noodgedwongen meemaken vanuit de tribunes.

Bayern wilde geen risico’s nemen met Badstuber en zou hem laten revalideren tot volgend seizoen. Dat wil concreet zeggen dat de verdediger geen wedstrijden meer zou spelen in deze jaargang. Maar dan nog slaat het noodlot toe. De international herviel in een kruisbandblessure en lijkt nu opnieuw een kruis te mogen maken over de rest van het kalenderjaar.

Aanvankelijk werd geopperd dat het om een inactiviteit zou gaan van zo’n zes maanden. Bayern laat vandaag echter via de website weten dat Badstuber tegen een revalidatie van tien maanden aankijkt. Zijn carrière zou echter niet in gevaar zijn.

Het hervallen van Badstuber kan echter goed nieuws zijn voor Daniël Van Buyten. De Rode Duivel is een concurrent van de Duitser voor een plaats centraal in de verdediging en verving Badstuber de voorbije maanden voortreffelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties