Interview Chadli: "Geen stress voor wedstrijd tegen Servië"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
Chadli: "Geen stress voor wedstrijd tegen Servië"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels hebben de laatste rechte lijn richting het treffen met Servië ingezet. Nacer Chadli heeft echter een goed oog in de afloop. "Het is nu vooral belangrijk om rust uit te stralen", aldus de flankaanvaller.

Cédric De Volder in Brussel

De sfeer zit goed bij de Rode Duivels. De troepen van Marc Wilmots hebben net een stage in de Verenigde Staten achter de rug en kijken nu vooruit naar de wedstrijd tegen Servië. Ondertussen sloot onder anderen Chadli aan bij de groep. De flankaanvaller moest passen voor het trainingskamp over de plas wegens clubverplichtingen.

"De concurrentie is heel wat groter bij de Rode Duivels dan bij FC Twente. Dat hoort er nu eenmaal bij als bij de top wil horen"

“Ik ben blij dat ik er eindelijk bij ben”, valt de speler van het Nederlandse FC Twente met de deur in huis. “ Al stond ik constant in contact met de andere jongens. Ze hebben me niet gejend omdat ik er niet bij kon zijn. Maar het was toch vreemd om de wedstrijd tegen de VS vanuit de zetel te moeten bekijken. Ik vind dat het team een goede prestatie heeft afgeleverd. Het was alvast geen gemakkelijke opdracht om te winnen.”

Chadli stond afgelopen zondag nog op het terrein met FC Twente. De flankaanvaller greep met zijn club echter naast een Europees bewijsje. “Ik voel me fit en klaar voor de wedstrijd van vrijdag. Of ik verwacht om meteen in de basis te staan? Ik ben alvast tevreden over mijn seizoenslot met Twente. Maar de concurrentie is heel wat groter bij de Rode Duivels. Dat hoort er nu eenmaal bij als je bij de top wil horen. Elke speler verdient zijn plaats. Als ik op de bank begin, moet ik bij een invalbeurt tonen dat ik een basisplaats verdien.”

"Servië zal geen cadeautjes uitdelen. Die jongens komen voor de drie punten naar Brussel. Maar we moeten uitgaan van onze eigen kwaliteiten en dan komt het allemaal wel goed"

Toch is de 23-jarige Belg met Marokkaanse roots gebrand op een sterke prestatie tegen de Serviërs. “Ik wil het seizoen op een goede manier afsluiten. Of er stress is voor de wedstrijd? Nee, helemaal niet. Al zal dat een tiental minuutjes voor de aftrap misschien anders zijn. De groep heeft echter kwaliteit genoeg om daarmee om te gaan en het is nu vooral belangrijk om rust uit te stralen.”

Servië heeft niets meer te winnen of te verliezen in de groep. De ex-Joegoslaven zijn namelijk al uitgeschakeld in de poule. Toch gelooft Chadli niet dat de Serviërs de Rode Duivels zullen laten winnen om Kroatië een loef af te steken. “Ik heb met Dusan Tadic (ploegmaat bij FC Twente en Servisch international, nvdr.) gesproken en hij heeft me verzekerd dat er geen cadeautjes worden uitgedeeld”, besluit de flankaanvaller. “Servië wil tonen dat de ploeg kan voetballen. Die jongens komen dan ook voor de drie punten naar Brussel. Maar we moeten uitgaan van onze eigen kwaliteiten. Het komt dan allemaal wel goed.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties