Brazilië houdt komende weken generale repetitie voor WK

Fabian Morren
| 5 reacties
Brazilië houdt komende weken generale repetitie voor WK
Foto: © SC

Vanavond start de Confederations Cup. De tornooi is telkens de opwarmer voor het WK een jaar later. We maken zo een eerste keer kennis met Brazilië, waar volgend jaar het WK zal plaatsvinden. Is Brazilië er sportief en extra-sportief klaar voor?

Het wordt een eerste (kleine) test voor Brazilië. De Confederations Cup is op vlak van organisatie echter in niets te vergelijken met het veel grotere WK. De Brazilianen hopen het tornooi, dat met acht landen wordt gespeeld, te winnen. Ze zijn niet alleen. Ook Spanje - dat eerder al het EK en WK won - start met grote ambities.

Leeft de Confederations Cup in Brazilië? Niet echt. In het straatbeeld is er weinig van te merken. Toch zijn de Brazilianen recordhouder. Ze wonnen dit tornooi al drie keer en kunnen zichzelf opvolgen. Spanje won nog nooit en wil daar graag verandering in brengen.

Wie zijn de deelnemers naast Spanje en Brazilië? Japan, Mexico, Uruguay, Tahiti, Italië en Nigeria. We kunnen ook onszelf al eens testen voor het WK. Drie wedstrijden worden om middernacht gespeeld. Dat nachtvoetbal zullen we ook tijdens het WK volgend jaar meemaken.

Italië maakt je rijk!

Denkt u dat Italië met Mario Balotelli kan stunten en de Confederations Cup winnen? Wel dat kan u een aardige stuiver opleveren. Als u zich registreert op www.unibet.be/voetbalkrant ontvangt u een bonus van 60 euro. Zet die even in op een eindoverwinning van Italië en u wint liefst 360 euro! Brazilië lijkt ons een wat veiligere keuze, maar dat levert uiteraard ook iets minder op. Toch gaat u dan nog steeds aan de haal met 120 euro! Registreer u dus nu als de bliksem hier!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Confederations Cup

Nieuwste reacties