Lens over Kiev: "Ook sportief een stap vooruit"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Lens over Kiev: "Ook sportief een stap vooruit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jeremain Lens tekende eerder al een contract dat hem voor vier jaar aan Dinamo Kiev bindt. "Het is niet de transfer die ik voor ogen had, maar ik zet naar mijn mening ook sportief een stap vooruit."

Lens gaat de komende vier seizoenen zo’n twee miljoen euro per jaar gaan verdienen in Kiev. Toch weigert de Amsterdammer toe te geven dat zijn keuze een financieel steekspel is. “Het is niet de transfer die ik voor ogen had. Ik droomde immers van een overstap naar de Premier League of de Bundesliga. Maar de clubleiding van Dinamo bleef aandringen en uiteindelijk raakte ik overtuigd van wat ik zag.”

“Naar mijn mening zet ik ook sportief een stap vooruit”, vertelt de gewezen aanvaller van AZ en PSV in de Nederlandse media. “Op de UEFA-ranking staat Dinamo hoger genoteerd dan pakweg Ajax en PSV. Bovendien werd Feyenoord vorig seizoen uit de Europa League geknikkerd door Kiev en verloor ik twee keer van Dnjepr Dnjepropretovsk. Ook het stadion deed mijn mond openvallen. Maar liefst zeventigduizend mensen kunnen de wedstrijd live volgen.”

Ook voor zijn selecties voor Oranje vreest de 13-voudig international niet. “Ik heb met Louis van Gaal gesproken en hij vertelde me dat hij me gewoon blijft oproepen als ik mijn niveau haal.”

De kans bestaat dat Lens binnenkort het gezelschap krijgt van Dieumerci Mbokani. De aanvaller van RSC Anderlecht zou rond zijn met de Oekraïners en na zijn interlandverplichtingen een contract tekenen in Kiev. Dinamo volgt ook de ontwikkelingen rond Cheikhou Kouyaté op de voet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oekraïense Premier League

Nieuwste reacties