Koné heeft Premier League-clubs voor het uitkiezen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Koné heeft Premier League-clubs voor het uitkiezen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Arouna Koné wil weg bij Wigan Athletic. De voormalig aanvaller van Lierse SK heeft geen zin om in de Engelse tweede klasse te voetballen. "Ik hoop dat ik de kans krijg om bij een absolute topclub te spelen."

Koné speelde tijdens de voetbaljaargang 2002 – 2003 op het Lisp. Via onder anderen PSV en FC Sevilla ging het naar de Premier League om voor Wigan te spelen. Met The Latics won de 29-jarige aanvaller dit seizoen de FA Cup ten koste van Manchester City. Toch was de degradatie onafwendbaar.

“Als voetballer koester je bepaalde ambities”, vertelt de Ivoriaan in Het Nieuwsblad over de degradatie. “Ik heb geen zin om in de Engelse tweede klasse te gaan voetballen. Het is jammer dat Wigan zich niet kon redden, maar ik wil voor een absolute topclub spelen. Hopelijk krijg ik die kans.”

Vooral Liverpool, Everton en Crystal Palace zouden in de rij staan om de aanvaller een contract aan te bieden. Klein detail: Koné heeft nog een tweejarig contract bij Wigan en moet zo’n twaalf miljoen euro kosten. “Ik heb voldoende keuze”, besluit Koné. “Bij een goed bod ben ik weg.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties