Reynders over Mokulu: "Manier waarop is spijtig"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Reynders over Mokulu: "Manier waarop is spijtig"
Foto: © SC

Benjamin Mokulu dreigt nog steeds 'de Wet van '78' te gebruiken om zijn contract bij Sporting Lokeren éénzijdig op te zeggen. "Vooral de manier waarop hij wil vertrekken is spijtig", vertelt Didier Reynders.

Eerder meldden we al dat Mokulu niet kwam opdagen op de eerste oefengalop van Sporting Lokeren en ermee dreigde zijn contract éénzijdig op te zeggen. Mokulu flirt immers met een transfer naar Cluj, maar Lokeren vraagt een te hoge transfersom. Het volledige verhaal kan je bovendien HIER nog eens nalezen.

Luc Mangala

Technisch directeur Reynders is alvast niet te spreken over de manier waarop Mokulu een transfer probeert af te dwingen. Naar een Belgische club zal de spits alvast niet vertrekken. Onder de eersteklassers bestaat er een pact dat dergelijke dossier worden genegeerd.

“Vooral de manier waarop Mokulu wil vertrekken is spijtig”, vertelt Reynders in Sport/Voetbalmagazine. “We zijn trouwens al enkele maanden aan het proberen om zijn contract open te breken. Maar het circus wordt geleid door Luc Mangala. We hadden ook bij de transfer van Derrick Tshimanga naar KRC Genk problemen met die makelaar.”

Abayomi Owonikoko

Nochtans zou het vertrek van de ex-speler van onder andere FC Brussels en KV Oostende geen groot verlies betekenen. Mokulu kon op Daknam nooit echt een basisplaats afdwingen. “Een goede Mokulu kunnen we zeker gebruiken, maar hij is enorm broos en zijn vorm duurt dus niet lang. Hij speelde na de jaarwisseling een sterke wedstrijd tegen OH Leuven. Mag je op basis daarvan al een basisplaats claimen?”

Het vertrek van de 23-jarige Belg met Congolese roots zorgt er echter voor dat Lokeren in spitsennood komt. Er is geen alternatief voor Hamdi Harbaoui voorhanden. “Die zaken zijn reeds besproken met de coach”, besluit Reynders. “Momenteel is de jonge Nigeriaan Abayomi Owonikoko op proef. Als hij niet voldoet, gaan we op zoek naar een andere aanvaller.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties