Reactie Del Bosque neemt het filosofisch op: "Je kunt niet altijd winnen"

Fabian Morren
| 2 reacties
Del Bosque neemt het filosofisch op: "Je kunt niet altijd winnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Spanje wint dus ook niet alles. De Europees- en wereldkampioen ging met de billen bloot in de finale van de Confederations Cup tegen Brazilië. Bondscoach Vicente Del Bosque zocht na afloop niet naar excuses.

"Ik ga niet naar excuses zoeken. Brazilië was gewoon veel beter en verdiende te winnen", benadrukte Del Bosque. "De tegendoelpunten vielen inderdaad op vervelende momenten, maar nogmaals, dat is zoeken naar excuses. Dat is niet netjes."

Zo blijft de Confederations Cup het enige toernooi dat Spanje nog nooit wist te winnen. "We hebben een goed toernooi gespeeld en iedereen heeft een maand lang goed getraind. Brazilië had in de finale helaas meer energie en dat zag je in hun spel terug. De 1-1 hing op een gegeven moment in de lucht, maar Brazilië sloeg op een belangrijk moment weer toe."

"We beseffen dat we soms zullen verliezen als de tegenstander beter is. Ik zie geen reden om dingen te veranderen. We hebben fantastische spelers en een duidelijke speelstijl. Je kunt niet altijd winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Confederations Cup

Nieuwste reacties