Tomasson: "Bondscoach? Geen sprake van"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Tomasson: "Bondscoach? Geen sprake van"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jon Dahl Tomasson mag het dit seizoen in de dug-out proberen. De Deen wordt T1 bij Excelsior, maar wordt al gelinkt aan de Deense selectiestoel.

Tomasson is in onze contreien vooral bekend door zijn passages bij Feyenoord Rotterdam. De Deense ex-international, die 112 caps op de teller heeft staan, begint echter aan een nieuw hoofdstuk in zijn voetbalcarrière.

De Deen mag het dit seizoen proberen als coach bij Excelsior. Eerder was Tomasson al aan de slag als assistent bij de Nederlandse tweedeklasser. Toch wordt hij ondertussen al genoemd als bondscoach van Denemarken.

De reden daarvoor is de sportieve malaise bij de roodhemden. Een absoluut dieptepunt werd een tweetal weken geleden bereikt met een zware 0-4-nederlaag tegen voetbaldwerg Armenië. Volgende Deense media zou Tomasson op de stoel van Morten Olsen moeten gaan zitten. De ex-speler van RSC Anderlecht is nochtans een halfgod in zijn thuisland. Hij staat dan ook sinds 2000 aan de leiding van de nationale ploeg. 

"Ik als bondscoach? Daar is geen sprake van", reageert Tomasson op de speculaties. "Ik heb de ambitie om het ver te schoppen als coach, maar de Deense nationale ploeg lijkt me een stap te vroeg. Ik wil eerst de nodige ervaring opdoen bij Excelsior."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties