Berchem wil plaats in hoogste afdeling opnieuw innemen

Steven Bologne
| 69 reacties
Berchem wil plaats in hoogste afdeling opnieuw innemen
Foto: © SC

Na het faillissement van Beerschot is Berchem doorgestoten tot tweede Antwerpse grootmacht in de hogere afdelingen. De club koestert de ambitie om opnieuw haar plaats op het hoogste niveau in te nemen, maar doet dat naar eigen zeggen op een gezonde basis.

“Voor het seizoen 2013-2014 mikt onze club opnieuw op een plaats in de linkerkolom”, is de club duidelijk op  haar website. Berchem eindigde in haar eerste seizoen in derde klasse vorig seizoen knap vijfde en behaalde voor het eerst een licentie betaald voetbal voor tweede afdeling. Maar de geel-zwarten willen meer.

“Onze ambitie om naar tweede klasse terug te keren vergt een stevig bijkomend budget en daar wordt aan gewerkt. De stap is momenteel nog iets te vroeg, maar op termijn heeft de club de ambitie om op het hoogste niveau terug te keren, daar waar we decennia lang een vaste waarde waren.”

“Berchem Sport is al enkele seizoenen een financieel gezonde club, en zal nooit overbodige risico’s nemen. Voorzichtigheid en openheid weerspiegelen het beleid.” Berchem betreurt enigszins het feit dat ze door velen worden vergeten, staat er tussen de lijnen te lezen, wellicht doelend op het stadsbestuur van Antwerpen dat bij het faillissement van Beerschot totaal voorbijging aan de traditierijke en gezonde club als Berchem naast stadsgenoot Antwerp. “Sportief staan we weliswaar dan maar in derde klasse, onze familieclub leeft enorm. Berchem Sport zou wel eens de verankering kunnen worden van de grote nieuwe Antwerpse club waar iedereen het over heeft en die er uiteindelijk toch zal moeten komen. Berchem Sport vertegenwoordigde jarenlang samen met Antwerp en Beerschot de metropool in de hoogste klasse van het Belgische voetbal.”

De stad Antwerpen lijkt te hebben ingezien dat het de club de voorbije jaren wat te kort deed en heeft een stevig budget vrijgemaakt om de hele lichtinstallatie van het Ludo Coeckstadion in orde te maken. De werken aan de verlichting zijn reeds gestart waardoor Berchem voortaan ook avondwedstrijden zal kunnen afwerken met een totale kracht van liefst 800 lux. In het masterplan van het sportcentrum waarin het stadion gelegen ligt, werd tevens de bouw voorzien van een nieuw stadion dat tussen de 7.000 en 8.000 bezoekers zal kunnen ontvangen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties