EL-voorronde: Hoe deden Swansea en Udinese het?

EL-voorronde: Hoe deden Swansea en Udinese het?
Foto: © SC

Vanavond staan er heel wat wedstrijden op het programma in derde voorronde van de Europa League. Naast Club Brugge en Standard komen ook onder meer Stuttgart, Vitesse en Sevilla in actie.

Vitesse begon er al aan om 18u. De Nederlanders gingen op bezoek bij Petrolul Ploiesti. De wedstrijd in Roemenië eindigde op een 1-1-gelijkspel. Reis opende de score, maar ex-Standard-speler Gicu Grozav tekende vlak voor tijd voor de gelijkmaker.

Ook bij Trabzonspor scoorde een oude bekende uit de Jupiler Pro League. Paulo Henrique bezorgde de Turken een prima uitgangspositie op bezoek bij Dinamo Minsk. Het werd 0-1 en Trabzon heeft alles nu in eigen handen.

Rubin Kazan staat, net als Trabzonspor, al met één been in de volgende ronde. De Russen wonnen op bezoek bij Randers FC uit Denemarken met 1-2 na doelpunten van Torbinkski en Rondon.

Het Luxemburgse Differdange is er, in tegenstelling tot vorige week, niet in geslaagd om te stunten. De Luxemburgers schakelden toen nog Utrecht uit, maar vandaag verloren ze op bezoek bij het Noorse Tromso met 1-0.

Toppers laten zich niet verassen

Stuttgart speelde op bezoek bij Botev Plovdiv 1-1 gelijk, Vedad Ibisevic scoorde voor de Duitsers. Ook Swansea kwam in actie. De Welshe club zette Malmö makkelijk opzij met 4-0. Wilfried Bony scoorde bij zijn debuut meteen twee keer.

Udinese kende dan weer geen moeite op bezoek bij Siroki Brijeg uit Bosnië. De Italianen wonnen met 1-3 na doelpunten van Muriel (2) en Di Natale. Saint-Etienne rolde Milsami Ursidos makkelijk op met 3-0. Brandao nam twee doelpunten voor zijn rekening, Cohade eentje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties