Interview "Blijkbaar moeten we bezoekers nog steeds in een kooi stoppen"

Jens Hoofteer
| 74 reacties
"Blijkbaar moeten we bezoekers nog steeds in een kooi stoppen"
Foto: © SC

Supporters van KV Mechelen richtten afgelopen weekend vernieling aan in het bezoekersvak van de gloednieuwe Ghelamco Arena in Gent. Dirk Piens, directeur Organisatie van de Ghelamco Arena, doet er nu alles aan om de geleden schade zo snel mogelijk weg te werken.

“De herstellingen zijn momenteel nog volop aan de gang”, laat Piens weten aan Voetbalkrant.com. “We wachten intussen ook op de collega’s van Mechelen om hen de kans te geven de schade mee te helpen herstellen.”

De toiletten en de buitenafsluiting raakten beschadigd en het plexaanglas werd volledig beplakt met stickers. “We hebben deze middag een proefopstelling gemaakt om de stickers met een speciaal product te verwijderen. Het is de bedoeling om zo de stickers te verwijderen zonder dat het plexaanglas mat wordt. Hopelijk krijgen we op die manier alles opnieuw in orde.”

Piens denkt dat de herstellingen toch wel een paar duizend euro zullen kosten. “Zaterdag verwachten we mensen van Mechelen. We geven hen de kans om zoveel mogelijk zelf te herstellen. Dat zal de factuur al een stuk minder duur maken. Over de restfactuur zullen we het dan later nog eens met elkaar moeten hebben.”

Beeldanalyse kan nog even duren

Intussen wordt er ook alles aan gedaan om de daders zo snel mogelijk te vatten. “De avond van de wedstrijd zelf hadden we al iemand kunnen identificeren”, gaat Piens verder. “Gisteren heeft de Gentse politie samen met onze cameramensen de beelden geanalyseerd. Het kan echter nog een tijdje duren alvorens we de daders hebben. De beelden moeten nu doorgestuurd worden naar de politie van Mechelen, die de zaak verder zal behandelen.”

AA Gent hoopt zulke voorvallen in de toekomst te vermijden. Er zullen allerhande maatregelen worden genomen, maar welke precies wilde Piens vandaag nog niet kwijt. “Zaterdag tijdens het grote opkuismoment organiseren we eveneens een persmoment. Dan zullen we bekend maken hoe we de zaken zullen aanpakken.”        

Piens tilt vooral zwaar aan de intimidatie van het familievak en de vele aanwezige kinderen. “Een aantal kinderen uit het familievak is naar huis gegaan. Een toilet vernielen is erg, maar jonge kinderen die komen supporteren voor hun ploeg intimideren is nog een stuk erger.”

Open stadion, geen gevangenis

Was het dan wel een goed idee om het familievak en het bezoekersvak net naast elkaar te plaatsen? “Ons doel was om van de Ghelamco Arena een open stadion te maken, geen gevangenis”,verdedigt Piens zich. “We dachten dat de bezoekende supporters dat ook gingen waarderen, maar we zijn meteen met de neus op de feiten gedrukt. Blijkbaar moeten we de bezoekers in België toch nog steeds in een kooi stoppen. Dat vind ik heel jammer. We zullen nu overleggen of er rond het bezoekersvak al dan niet een net moet komen. Dat doet me meer denken aan een dierentuin dan aan een voetbalstadion, maar het zal niet anders kunnen.”

Piens doet er alles aan om de schade in het bezoekersvak tegen de volgende thuiswedstrijd weggewerkt te krijgen. Lierse mag niet de dupe zijn van dit voorval. “Alles is gloednieuw. We hebben de kaart getrokken van maximaal comfort voor elke toeschouwer, ook voor de bezoekers. Daar moeten we ons dan ook aan houden.”        

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties