Hoeveel kost Mboyo? "Bedragen uit kranten kloppen niet"

Robby Morren
Robby Morren
| 62 reacties
Hoeveel kost Mboyo? "Bedragen uit kranten kloppen niet"
Foto: © SC

Racing Genk heeft diep in de geldbuidel moeten tasten om Mboyo in te lijven. Algemeen directeur Dirk Degraen benadrukt echter dat de bedragen uit de kranten niet kloppen.

Robby Morren in Genk

Hoeveel betaalt Racing Genk nu werkelijk voor Mboyo? Dat het om een aanzienlijke som geld gaat, toch zeker naar Belgische normen, staat buiten kijf. "Deze toeren moet ik toch niet te vaak meer uithalen hé", lachte een goedgeluimde Dirk Degraen richting financieel directeur Filip Aerden. Het illustreert dat de rijkste club van het land een serieuze financiële inspanning heeft geleverd om zijn sportieve ambities kracht bij te zetten.

"We zijn erin geslaagd deze transfer met minder budget af te sluiten daar waar andere clubs hun tanden stuk beten op grotere budgetten."

In de kranten lezen we bedragen tot 4,5 miljoen euro. "Ik heb geen enkel getal gelezen dat klopt", aldus Degraen. "Wij zijn erin geslaagd om met minder budget qua salaris en transfersom deze transfer af te sluiten daar waar anderen zich op grotere budgetten hebben stuk gebeten." Hoeveel Genk dan werkelijk betaalt voor Mboyo zullen we nooit exact weten. "Ik heb met Louwagie afgesproken dat het transferbedrag niet bekend wordt gemaakt", klinkt het.

Op het lijstje 'niet haalbaar'

Mboyo leek een toekomst te hebben bij Anderlecht maar de landskampioen heeft uiteindelijk de duimen moeten leggen voor de bekerwinnaar. "Mboyo stond wel op mijn lijstje maar als budgettair 'niet haalbaar'. Toen ik het gevoel kreeg dat hij wel haalbaar werd, ben ik in actie geschoten. Dat was zo'n 10 dagen geleden."

“We zijn als club zeer tevreden, we hebben een toptransfer gerealiseerd. We zullen echter nog veel meer tevreden zijn als dat resultaten gaat teweegbrengen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties