Interview Mboyo: "Ik ben een versterking voor Genk"

Robby Morren
Robby Morren
| 7 reacties
Mboyo: "Ik ben een versterking voor Genk"
Foto: © SC

Ilombe Mboyo werd officieel voorgesteld als speler van Racing Genk. De aanvaller is bijzonder gelukkig met zijn overstap naar de Cristal Arena en wil met Genk meestrijden voor de prijzen.

Robby Morren in Genk

“Genk is een club met veel ambitie. Ze strijden elk jaar mee voor de titel en voor de beker. Het is een stabiele club met heel veel potentieel. Dit is een mooie stap in mijn carrière met de ambities die ik heb. Het is een logische keuze voor mij. Ik ben blij dat ik bij deze club ben, een club die veel interesse in mij toonde. Genk wilde mij er heel graag bij. Dit is mooi voor mij en een mooie transfer voor de club.”

Mboyo zou wel eens de ontbrekende schakel kunnen zijn in het team van Mario Been die nooit onder stoelen of banken stak vol voor de titel te willen gaan. Mboyo weet dat hij een versterking zal zijn voor Genk en kijkt er naar uit om een succesvol aanvalsduo te vormen met Jelle Vossen.

“Ook zonder mij heeft Genk een kern die kan meestrijden voor de titel maar we gaan nu niet te veel over de titel praten. Ik denk dat ik wel een versterking ben voor dit team en dat Genk sowieso op alle fronten zal meedoen voor de prijzen.”

“Het is mooi om met Jelle Vossen te kunnen spelen. Hij is een speler met veel kwaliteiten, dat heeft hij in de voorbije seizoenen bij Genk al bewezen. Hij is elk jaar weer goed voor een pak doelpunten. Ik ben blij dat ik met hem kan samenspelen.”

Lange tijd zag het ernaar uit dat Mboyo in het paars-witte shirt van de landskampioen zou voetballen maar Anderlecht kon geen akkoord bereiken met het Gentse bestuur. Mboyo geeft toe dat hij even teleurgesteld was maar is uiteindelijk wel bijzonder gelukkig dat hij nu bij Racing Genk voetbalt.

“Anderlecht heeft moeite gedaan om mij in te lijven maar ze kwamen niet tot een akkoord met Gent. Ik was wel een dag teleurgesteld maar ik heb die pagina toen snel omgedraaid en mij geconcentreerd op Gent. Toen kwam Genk op de proppen en dat was een mooie kans voor mij. Uiteindelijk draaide het goed uit dat ik niet bij Anderlecht heb getekend want ik ben heel gelukkig bij Genk. Op het einde van dit seizoen zullen we wel zien of ik de juiste keuze heb gemaakt.”

“Ik kan nog veel bijleren, net als de andere spelers. Genk is een club met een geweldige infrastructuur. Ik was onder de indruk van de infrastructuur, van de medische staf en de volledige omkadering.”

Rugnummer 99

De aanvaller zal op de Belgische velden rondlopen met het nummer 99. Waarom? "Ik wilde graag met het nummer 9 voetballen. Dat nummer had ik ook bij AA Gent maar bij Genk was dit al in gebruik (door Jelle Vossen, nvdr). Dan heb ik maar voor 99 gekozen, dan heb ik zelfs 2 keer een 9", lacht de spits.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties