Land Invest Group haalt project-Beerschot binnen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 44 reacties
Land Invest Group haalt project-Beerschot binnen
Foto: © SC

KFCO Beerschot-Wilrijk heeft een nieuwe sponsor. Land Invest Group prijkt de komende maanden op het shirt van de nieuwbakken fusieclub. "De keuze voor een Antwerps bedrijf was niet meer dan logisch."

Door Cédric De Volder

KFCO Beerschot-Wilrijk gaat morgen haar nieuwe hoofdsponsor voorstellen. De investeringsmaatschappij Land Invest Group is ook niet aan haar proefstuk toe. Met projecten in o.m. Gent,  Antwerpen, Brussel en Namen wil Land Invest Group aantrekkelijke woonplekken helpen tot stand komen en oude sites met een rijk verleden weer doen opleven. De keuze voor de vastgoedholding was dus niet moeilijk. “Het bedrijf is met een aantal projecten actief in de Antwerpse regio”, vertelt Fred Lenders in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Het was eventjes wachten op geïnteresseerde bedrijven. Na de fandag, die bewees dat onze fans nog steeds de erfenis van Beerschot met zich meedragen, kwam alles in een stroomversnelling terecht.”

“Ik wil benadrukken dat de samenwerking met Land Invest Group geen pro-contraverhaal zal worden”, gaat de bestuurder verder. “We weten allemaal dat het spelletje enkele tegenstellingen oproept in Antwerpen, maar de focus ligt enkel en alleen op de uitbouw van KFCO Beerschot-Wilrijk. Of het concept met wedstrijdsponsoring opnieuw is overwogen? Nee, we streven een samenwerking op lange termijn na.”

De voorbije weken werd het shirt van de fusieclub gesierd door een opvallende dertien. Het cijfer kondigde, in combinatie met 08-2013, de datum aan waarop de sponsor bekend gemaakt zal worden. Tegen Sint-Lenaarts zal alvast niet in de nieuwe truittjes gespeeld worden. Dat zal pas gebeuren op 23 augustus met een persvoorstelling en een match tegen Wuustwezel. De verwijzing naar het oorspronkelijke stamnummer van Beerschot viel vooral bij de aanhang in de smaak. “We bekijken hoe we een vervolg kunnen breien aan die verwijzing”, besluit Lenders. “Maar het is belangrijk dat het shirt visueel aantrekkelijk oogt. Een kakafonie van kleuren en symbolen is in dat opzicht geen ideale situatie. Bovendien respecteert iedereen het huwelijk met Wilrijk, maar het oorspronkelijke stamnummer werd alvast in het nieuwe logo verwerkt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties