Interview Vetokele: "Grote druk van buitenaf bij Kopenhagen"

Vetokele: "Grote druk van buitenaf bij Kopenhagen"
Foto: © SC

Igor Vetokele ontsnapte maandag en dinsdag even van de druk die hij momenteel kent bij Kopenhagen. De aanvaller scoorde voor Jong België en hoopt nu die lijn door te trekken in Denemarken.

Vetokele beleefde een catastrofale start met Kopenhagen met 1 op 12. De druk op de club, Vetokele en Ariël Jacobs is niet min. Dinsdag was alvast een mentale opsteker voor de jonge spits.

Igor, wat een groep hier bij Jong België. Zoveel talent.

"Ja, het is gewoon een heel talentrijke groep. We bereiden ons voor op de kwalificatiewedstrijden en daarvoor was de match tegen Israël van vandaag wel een mooie opwarmer. We hebben ook veel geleerd uit het toernooi van Toulon."

En jij scoort vandaag...

"Scoren doet deugd, zeker nu het bij mijn club wat tegenvalt."

Een beetje is nog een understatement?

"Ja, met 1 op 12 beleefden we een heel slechte start. Niemand had dat verwacht. De eerste twee matchen waren gewoon slecht, de derde gingen de kansen er niet in en in de vierde speelden we wel goed, maar kregen we die wereldgoal tegen op het einde."

Voel je jezelf ook verantwoordelijk?

"Tuurlijk, als aanvaller worden er goals van mij verwacht en na vier wedstrijden heb ik er nog geen enkele gescoord. Ik neem een deel van de verantwoordelijkheid dan ook op mij."

Hoe groot is de druk?

"Ik weet dat de mensen beginnen te praten. Ik heb vandaag getoond dat ik nog kan scoren en dat neem ik mee naar mijn club. De druk van buitenaf is heel groot, maar in de club blijven we rustig."

En de druk op Ariël Jacobs?

"Hij is nog altijd dezelfde, maar ik las vandaag dat vooral de druk op de directeur aan het stijgen is wegens een slecht transferbeleid. Ik ben speler, daar hou ik me allemaal niet mee bezig."

En nu?

"Het is aan de spelers om er verandering in te brengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Superliga

Nieuwste reacties