Transferstorm bij Rode Duivels: goede zaak?

Transferstorm bij Rode Duivels: goede zaak?
Foto: © SC

De Rode Duivels waren hot deze transferperiode. Velen veranderden van club, maar zitten ze nu wel goed bij de club van hun dromen?

Door Aernout Van Lindt

Marouane Fellaini, Dries Mertens, Toby Alderweireld, Simon Mignolet, ... stuk voor stuk zetten ze dit seizoen een sportief stapje hoger. Maar is dat ook een daadwerkelijke goede zaak voor hen en voor de Rode Duivels? Dan moeten ze zeker speelkansen krijgen, en dat lijkt niet bij iedereen vanzelfsprekend.

Doelmannen: luxeprobleem

Voor onze nationale doelmannen wordt het misschien eerder een luxeprobleem dan wel een probleem. Thibaut Courtois bewijst bij Atlético Madrid al twee jaar te beschikken over magische handen, waarmee punten en bekers worden gepakt. 

Simon Mignolet was bij Sunderland een uitstekende doelman, maar die club heeft niet de grandeur van een Atlético Madrid. Liverpool is dan weer wel een traditieclub pur sang en Mignolet bewees in de eerste drie wedstrijden - drie clean sheets op rij - alvast van meerwaarde te zijn voor The Reds.

Het wordt spannender onder de lat van de Rode Duivels op die manier, en van wat concurrentie worden beide goalies vermoedelijk nog sterker.

Verdediging: Breekt Mega Toby door bij Atlético?

Toby Alderweireld speelde bij Ajax geregeld mee, maar wou ook een stapje hogerop. Bij Atlético Madrid vindt hij op de rechtsback alvast Juanfran, dus zal hij zich in het centrum van de verdediging moeten knokken.

En daar staan met Godin en Miranda ook twee vaste waarden in het team die op mekaar zijn ingespeeld. Het zal dus aan Alderweireld zelf zijn om zich te bewijzen in de linie voor Courtois. 

Middenveld: "Fellaini wordt een grote"

Op het middenveld is er alvast van trainer Moyes een rotsvast geloof in Marouane Fellaini, die op verschillende posities kan spelen en zo zeker op verschillende plaatsen depanneur kan spelen. Te beginnen op de plek van Fletcher mogelijk, het begin van een potentieel topseizoen dat hem naar de top kan brengen en verrijken richting Brazilië.

Flanken: Quid Dries Mertens?

Op de flanken lijkt het ons duidelijk dat Eden Hazard bij Chelsea verder de lijnen zal mogen gaan uitzetten. Ook Kevin De Bruyne zal naar ons oordeel wel zijn speelkansen gaan krijgen bij Mourinho, die dol is op de Belg.

Nacer Chadli is de zoveelste Belg in de Premier League. Bij Tottenham krijgt hij weliswaar concurrentie, maar Bale is alvast weg en dus een concurrent minder én Chadli is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen.

Bij de overstap van Dries Mertens naar Napoli stellen we ons meer vragen. Financieel uiteraard een goede zaak, maar Mertens zit in Zuid-Italië voorlopig op de bank en het is nog maar de vraag of hij veel speelkansen zal krijgen.

Spits: Lukaku uitlenen misschien ideaal

Romelu Lukaku wou zich bewijzen bij Chelsea dit jaar en dat leek aanvankelijk ook mogelijk, maar Torres leek toch nog spits nummer 1 te blijven onder Mourinho. Toen ook Eto'o onder zeil werd gehaald, werden de kansen van onze Rode Duivel steeds kleiner. 

Dat hij nu alsnog heeft - al dan niet zelf - gekozen voor een uitleenbeurt, kan hem in de kering misschien veel meer opleveren. Bij een subtopper als Everton moet hij in staat worden geacht veel speelmogelijkheden en scoringskansen te krijgen. Ook dat wordt een boeiende 'strijd' met Christian Benteke, werkzaam bij Aston Villa.

Op een ander niveau is de overstap van Mboyo naar Racing Genk - als hij er dit seizoen kan bewijzen bij een topper uit de verf te kunnen komen - ook een mogelijke adelbrief richting een selectie voor Brazilië, zeker als Petit Pélé ook wat Europese ervaring kan opdoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties