Vanderbiest: "Transfers geen garantie tegen degradatiestrijd"

Marc Van Den Noordgaete
| 2 reacties
Vanderbiest: "Transfers geen garantie tegen degradatiestrijd"
Foto: © SC

KV Oostende heeft met Franck Berrier, Jordan Lukaku en Fernando Canesin drie namen binnengehaald, tot grote tevredenheid van coach Frederik Vanderbiest. De West-Vlaamse Brusselaar gaat echter niet zweven en blijft hameren op de organisatie binnen de ploeg.

"De transfers stemmen me uiteraard tevreden. Ik lees nu echter dat we de daardoor de degradatie makkelijk zullen ontlopen, maar zo vanzelfsprekend wordt dat niet", waarschuwt Vanderbiest op de website van de kustploeg. "Onze organisatie was altijd ons sterkste punt en dat moet ook zo blijven. We zullen onze speelstijl dus niet alles ineens omgooien, al bieden onze aanwinsten natuurlijk wel een creatieve en aanvallende meerwaarde."

Speelminuten

Behalve Lukaku - geselecteerd voor de nationale U21 tegen Italië en Noord-Ierland - krijgen de aanwinsten ook de tijd om zich in te werken, onder meer door een vriendschappelijke wedstrijd tegen Cercle Brugge vrijdag. Vanderbiest geeft speelminuten aan zowel de nieuwelingen als diegenen die nog niet aan de bak kwamen.

Nieuwjaar

Oostende beschikt nu over 27 A-kernspelers, die allen volgens Vanderbiest hun waarde hebben. "Ik ben geen voorstander om spelers naar de B-kern te sturen", klinkt het. "De jongens van vorig jaar hebben hun verdiensten in de promotie naar eerste. Bovendien kan het in de voetbalwereld snel veranderen, zodat ik hen dan zeker nog kan gebruiken. Pas na Nieuwjaar zetten we alles nog eens op een rijtje."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties