"Lukaku moet net als Benteke uitgroeien tot een beest"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
"Lukaku moet net als Benteke uitgroeien tot een beest"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku verruilde op de laatste dag van de transferperiode Chelsea voor Everton. Onze landgenoot gaat een jaartje op huurbasis aan de slag in Goodison Park en moet er aan zijn moederclub bewijzen dat hij klaar is om een aanval écht te dragen. Een goeie keuze?

Door Timothy Collard

Lukaku deed het vorig jaar uitstekend bij West Brom. De aanvaller was in het begin niet altijd titularis bij de club, maar vooral na Nieuwjaar liet hij zien waarom Chelsea hem enkele jaren geleden wegplukte bij Anderlecht.

Romelu koppelde zijn fysieke kracht aan zijn snelheid en vond bovendien de weg naar doel met de ogen dicht. Hij scoorde zeventien treffers en José Mourinho wilde hem tijdens de voorbereiding op dit seizoen aan het werk zien op Stamford Bridge. Tijdens de oefenwedstrijden deed onze landgenoot het goed, maar uiteindelijk werd toch beslist om hem nog een jaartje te laten rijpen.

"Romelu heeft een warme en familiale club nodig"

“Een goeie zaak”, zo vertelde assistent-bondscoach Vital Borkelmans aan Voetbalkrant.com.Lu (zoals Het Brommerke de spits graag noemt, nvdr.) moet veel wedstrijden spelen om ervaring op te doen. Hij heeft ook een warme en familiale club als Everton nodig en moet nu bewijzen dat hij ook een trapje hoger kan wat hij bij West Brom deed.”

De keuze voor Everton is logisch te verklaren. Het is een niveautje hoger dan West Brom – de club strijdt steevast mee voor een plekje in de subtop. Als hij bij The Toffees zijn niveau van vorig jaar kan bevestigen, dan kan José Mourinho eigenlijk niet meer om hem heen.

Concurrentie?

De concurrentie op Goodison Park is niet mals, maar Lukaku zou zich toch in de ploeg moeten kunnen spelen. Nikica Jelavic (ex-Zulte Waregem) kende een prima debuutseizoen bij de blauwhemden, maar holt al zowat een jaar achter zijn beste vorm aan. Met Arouna Koné (ex-Lierse) kleurt de aanval nog wat ‘Belgischer’. Roberto Martinez haalde zijn poulain op bij zijn ex-club Wigan Athletic.

Everton kampte tijdens de eerste speeldagen van de competitie echter met één groot probleem: scoren lukt zo moeilijk. De teller van Koné en Jelavic staat na drie wedstrijden nog steeds op nul en dat baarde Martinez toch wel zorgen. Met Lukaku krijgt hij nu een ander soort spits ter beschikking: ééntje die voor meer diepgang kan zorgen dan de twee andere.

Een basisplaats kan de Spaanse oefenmeester onze landgenoot niet garanderen. Maar als Lukaku de lijn van vorig seizoen doortrekt, dan moet hij zich zeker in de ploeg kunnen spelen. Of zoals Vital Borkelmans het mooi verwoordde: “Hij moet net als Benteke uitgroeien tot een echt beest.".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties