Succesvol sociaal project Genk opnieuw van start

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Succesvol sociaal project Genk opnieuw van start
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Bij Racing Genk start men binnenkort de tweede editie van de Welzijnscup. Dat is een sociaal voetbaltornooi onder de vaandel van FRZA! dat vorig seizoen al een prestigieuze award in de wacht sleepte.

De aftrap wordt gegeven met een startclinic op woensdag 18 september. Alle betrokken spelertjes worden dan uitgenodigd in de Cristal Arena om hun contract te komen ondertekenen. De kinderen vertegenwoordigen teams uit de jongerentehuizen waar ze verblijven: Bethanië Genk, Bethanië Hasselt, De Passer, Don Bosco, Fonto Nova & Ons Kindertehuis.

Benji De Ceulaer neemt de rol van peter op en zal de kinderen ontvangen tijdens deze startclinic. Naast een woordje uitleg over zijn ervaringen met discipline en afspraken, zal hij als getuige het contract ondertekenen waarin elk kind aangeeft zich te zullen inzetten tijdens het project.

Daarna volgt de beklimming per ploeg van een mijnterril. De wedstrijden zelf vaan van start in oktober. Vorig jaar sleepte de Welzijnscup de Europese ECA-award “Best Community & Social Responsability Programme 2013” in de wacht.

Ook de Rotary van Genk gaat het project steunen met een evenement. De opbrengst wordt geïnvesteerd in enkele presentjes en leuke teamactiviteiten gedurende het komende jaar. "Een super extraatje voor deze kinderen welke door moeilijke thuissituaties vaak geen presentjes of leuke familiemomenten kunnen hebben.”, zegt Community Medewerker Davy Vanhaen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties