Coach Wigan vol ontzag: "Zulte Waregem is een topploeg"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Coach Wigan vol ontzag: "Zulte Waregem is een topploeg"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wigan gaat morgen van start in zijn eerste Europese campagne ooit. Het won de FA Cup vorig seizoen en was zo rechtstreeks geplaatst voor de poules van de Europa League. Coach Owen Coyle is alvast vol ontzag voor Zulte Waregem.

Aernout Van Lindt in Brugge

"Zulte Waregem is een ploeg op de weg naar boven. Dat hebben ze vorig jaar al laten zien en ook vorige week nog tegen Anderlecht, met een 4-3 overwinning na een geweldige partij. Ze hebben veel talent en ze tonen veel, dat is leuk voor het oog", aldus Coyle.

"Als je de naam Zulte Waregem zou wegnemen, dan zou je gewoon een topploeg zien. Het wordt een grote uitdaging voor ons om tegen hen te spelen."

"Iedereen in de groep heeft het gevoel zich te kunnen plaatsen"

Toch wil de coach zeker geloven in de kansen van Wigan: "We moeten altijd trots zijn als we Europees mogen spelen. Elke ervaring is leuk meegenomen, maar we willen onze kansen verdedigen. We willen er iets memorabel van maken, ook voor de fans."

"Iedereen in de groep heeft volgens mij het gevoel bij de top-2 in de groep te kunnen geraken. We zullen daar natuurlijk wel ons uiterste best moeten voor doen, maar we gaan er voor gaan."

"Hele stad leeft mee"

2.500 fans van Wigan maken de reis naar Brugge mee. "De hele stad leeft, na de hele opgang doorheen de reeksen in Engeland dat nu een Europees avontuur als toemaatje krijgt. De sfeer zal fantastisch zijn, want ook Zulte Waregem heeft een leuke fanbasis. En onze fans geven ook altijd alles", aldus nog Coyle.

"We zijn hier trouwens ook geweldig goed ontvangen. Daarom dat we graag naar hier komen, we moeten genieten van deze ervaring en de fans ook."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties