Interview De Laet over Wasyl: "Groot en sterk, wat we nodig hebben"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
De Laet over Wasyl: "Groot en sterk, wat we nodig hebben"
Foto: © SC

Marcin Wasilewski vond gisteren eindelijk een club. Hij trainde al even mee met het Leicester City van onder anderen Ritchie De Laet en tekende gisteren zijn contract. Volgens De Laet heeft Wasilewski de kwaliteiten voor het Engels voetbal.

Door Sander De Graeve

Volgens De Laet past zijn nieuwe ploegmaat bij de ploeg en het Engelse voetbal. "Hij trainde pas een week mee, maar dat was al voldoende om een contract te versieren. Hij heeft dus wel iets goed gedaan. Wat hij ook al bereikte met Anderlecht en Polen is niet niks."

"Hij is groot en sterk, dat is wat je nodig hebt in een competitie als de onze. Dat kruist natuurlijk alle vakjes aan." Vrezen voor zijn plaats doet de verdediger niet. "Helemaal niet, ik moet gewoon goed blijven spelen en trainen. De trainer beslist natuurlijk, maar als ik dat doe denk ik niet dat er een probleem is."

"Vorig jaar erg dicht bij Premier League"

Marcin Wasilewski gaf aan dat hij met Leicester City naar de Premier League wil, ook De Laet wil zo snel mogelijk naar het hoogste niveau. "We hebben nog altijd dezelfde missie als vorig jaar. Toen waren we er erg dicht bij. Nu hebben we ook een goede start gemaakt dus hopelijk trekken we die lijn door."

In eigen huis speel Leicester alvast on-Engels dominant voetbal op balbezit. "Gisteren hadden we tegen Blackburn 70% balbezit in de eerste helft. We kwamen op een dubbele voorsprong, maar hadden er toen drie of vier moeten maken. Na een penalty kregen we het toch nog moeilijk. Bij 2-0 achter moest Blackburn in de tweede helft ook komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties