Gomez: "In Italië mag je al eens te laat komen"

Marc Van Den Noordgaete
| 6 reacties
Gomez: "In Italië mag je al eens te laat komen"
Foto: © SC

Mario Gomez verkaste van Bayern Munchen naar Fiorentina, een toch wel verrassende keuze van de Duitse spits. Bij de Italianen is hij echter zeker van een basisplaats en gaat het er ook ietwat losser aan toe dan bij de Rekordmeister.

Met de komst van Pep Guardiola leek Gomez' rol bij Bayern uitgespeeld, al wil hij dat niet met zoveel woorden gezegd hebben. "De nieuwe trainer speelt op balbezit, maar kan daarbij uiteraard ook een kopbalsterke spits gebruiken", klinkt het in Voetbal Magazine. "Bayern heeft er met Mario Mandzukic zo éentje, ik heb de Kroaat na de Champions Leaguefinale dan ook alle succes toegewenst."

Geen zelfde niveau

De deur van Real Madrid stond meteen open voor Gomez, maar opmerkelijk genoeg had de Spaanse Duitser daar geen zin in. "Bayern is zo fantastisch dat ik niet meer in een team van dat niveau wilde spelen", verrast de centrumspits. "Bij Real moest ik bovendien de concurrentie aangaan met Karim Benzema en was er dus opnieuw geen zekerheid over mijn basisplaats."

Ontspannender

Het werd uiteindelijk Fiorentina, een subtobber in Italië. Dank zij een tip van Miroslav Klose, die nu bij Lazio Roma speelt. "Die vertelde me dat het er in de laars allemaal ontspannender aan toe gaat. Zo mag je hier al eens een minuut te laat komen op training. Maar vergis je niet: Fiorentina moet op het gebied van organisatie en professionaliteit niet onderdoen voor Bayern", beklemtoont de 28-jarige spits, die met zijn club een plaatsje in de Champions League ambieert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties