Juventus wint bewogen derby

Leander Mespreuve
| 6 reacties
Juventus wint bewogen derby
Foto: © SC

Juventus heeft in de Serie A de stadsderby gewonnen. Het won met het kleinste verschil op het veld van Torino (0-1). Dankzij deze overwinning komt de Oude Dame opnieuw samen aan de leiding met het Napoli van Rode Duivel Dries Mertens.

De ploeg van coach Antonio Conte verloor sinds 1995 geen duel meer van kleine broer Torino. Paul Pogba scoorde iets voor het uur de enige treffer, waardoor Juve zijn indrukwekkende reeks in de Derby della Mole kon behouden.

Aan strijd en inzet geen gebrek in deze derby. In een animerende eerste helft werd niet gescoord, toch kon de supporter in het Stadio Grande Torino zich opwarmen aan enkele hete standjes. Ciro Immobile, uitgeleend door Juventus, had geluk toen de scheidsrechter slechts een gele kaart uit zijn borstzakje toverde.

Na de pauze dreef Juventus het tempo op. Dat resulteerde in een doelpunt van Paul Pogba. De Franse jeugdinternational schoot de bal tegen de netten na een kopbal van Tévez. De Oude Dame had de wedstrijd onder controle ondanks de vele akkefietjes. Na een tumultueuze partij komt Juventus mee aan kop met Napoli, dat gisteren won. Ook AS Roma kan bij winst vandaag aansluiten bij het tweetal. Woensdag wacht Galatasaray in de CL.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties