Australië bewandelt niet alleen piste-Hiddink

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Australië bewandelt niet alleen piste-Hiddink
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Australië moet acht maanden voor het WK in Brazilië op zoek naar een nieuwe bondscoach. Holger Osieck werd de laan uitgestuurd na twee zware verliesbeurten en enkele gerespecteerde namen circuleren als mogelijke opvolger.

Zaterdag al werd er gewag gemaakt van de mogelijke komst van Guus Hiddink. De Nederlandse oefenmeester zit sinds zijn periode bij Anzhi zonder club en wordt in Australië aanzien als de man die The Socceroos uit het slop kan halen. Hiddink had Australië ook op het WK 2006 al onder zijn hoede.

Maar de 67-jarige Hiddink is niet de enige kandidaat die op het verlanglijstje staat van de Australische bond. Ook Gérard Houllier zou in beeld zijn om bondscoach te worden. De Fransman stond in het verleden al aan het roer bij onder meer Olympique Lyon, Aston Villa, PSG en Liverpool.

Of toch in eigen land?

Tot slot speurt de Australische bond ook naar kandidaat-opvolgers in de vaderlandse competitie. Daar zouden volgens Sky Sports Melbourne Victory-coach Ange Postecoglou en Central Coast Mariners-coach Graham Arnold in aanmerking komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties