Jonge AZ-Belg moet op zoek naar nieuwe werkgever: "Ik hoop op snelle oplossing"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
Jonge AZ-Belg moet op zoek naar nieuwe werkgever: "Ik hoop op snelle oplossing"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jonas Heymans versierde vorig seizoen een knappe transfer. Onze jonge landgenoot maakte de overstap van Lierse naar AZ Alkmaar, maar iets minder dan een jaar later zit de linksachter en ex- belofteninternational enigszins op een zijspoor. Voetbalkrant.com had een gesprek met Heymans.

Door Timothy Collard

Heymans besloot vorig seizoen om zijn geluk in Nederland te gaan beproeven bij AZ Alkmaar. In zijn eerste half jaar behoorde de linksachter twee keer tot de selectie van Gertjan Verbeek en speelde hij kampioen met jong AZ, maar dit seizoen loopt het iets minder vlot. Nu Dick Advocaat het roer overnam bij de club moet onze landgenoot zelfs op zoek naar een nieuwe club, op huurbasis waarschijnlijk.

"Ze zijn tevreden over mij bij AZ."

“Advocaat wil met een beperkte groep trainen en daarom heeft het bestuur besloten om vijf spelers uit de A-selectie te halen. Gisteren kreeg ik te horen dat ook ik tot die vijf spelers behoor. Dat is natuurlijk een domper. Zeker omdat ik het gevoel had dat ik het afgelopen jaar toch heel wat vooruitgang had geboekt”, aldus een ontgoochelde Heymans aan onze redactie.

De twintigjarige linkspoot blijft echter niet bij de pakken zitten en hoopt dat er zich snel een oplossing aandient. “Het is een beetje raar, omdat ik laatst nog een gesprek had met Ernest Stewart (technisch directeur bij AZ, nvdr.) en hij mij vertelde dat ze tevreden waren over mij. Ik heb ondertussen al samengezeten met mijn makelaar (Gunter Thiebaut, nvdr.) en we zoeken naar een oplossing voor na Nieuwjaar.”

"Ik ben klaar om meer speelminuten te vergaren."

Die oplossing komt er waarschijnlijk in de vorm van een uitleenbeurt aan een iets kleiner team, zodat Heymans vooral speelminuten kan vergaren. “Ik denk dat AZ me niet definitief wil laten gaan, maar het wil wel meewerken aan een uitleenbeurt. Dat is dus positief. Nu is het enkel en alleen nog afwachten en zien wie er interesse toont.”

De club die Heymans in januari inlijft, haalt er alvast geen speler met een conditionele achterstand bij. “Neen, dat klopt. Ik train hier op een hoog niveau, heb al een paar kilo aan spiermassa gewonnen en ben een vaste waarde bij jong AZ. Kortom: conditioneel sta ik sterk en ik ben klaar om meer speelminuten te vergaren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties